Ik ben Jolanda Dieuwke Lichthart (Sneek, 9 maart 1978.)

Onder de naam Jolandavlinder maakte ik tot enige tijd geleden textielkunst, van kleren en accessoires tot woonaccessoires en textielschilderijen. Meestal was dit recycle wear, of recycle art: kleren of andere voorwerpen gemaakt van tweedehands materiaal. In goed Nederlands zou je het hergebruikkunst kunnen noemen. Op dit moment maak ik vooral spullen van vilt. Het hergebruikelement is gebleven, veel van wat ik maak is op basis van spullen die ik in kringlopen gevonden heb. Ik geniet ervan mooie spullen te maken van een prachtig materiaal als wolvilt, en vind het fijn om oude spullen en materiaal een tweede leven te geven.

Daarnaast schrijf ik. Ik had een blog: dieuwkevlinder.blogspot.nl , waar ik over mijn viltwerk schreef, deze houd ik niet meer bij, maar oude berichten zijn nog terug te lezen. Ik heb eind 2012 mijn eerste detective geschreven, onder het pseudoniem Ariadne Olivier. Momenteel ben ik bezig met mijn tweede boek, dat ik onder mijn eigen naam schrijf, een non fictieboek over verder gaan na liefdesverdriet, en het vinden van een geliefde. Hierover schrijf ik regelmatig op mijn boekenblog klaarvoordeliefde.nl

Behalve creatief bezig zijn en schrijven doe ik nog veel meer. Zo ontwikkel ik lesmateriaal en werk ik als docent Engels. Dit doe ik zowel als bijles docent als op een middelbare school in het noorden van het land.

Naast al deze bezigheden ben ik vooral ook moeder van drie prachtige dochters. Samen met mijn man woon ik sinds september 2011 in een leuk Drents dorpje waar ik het erg naar mijn zin heb.